Johnny Wonder
Logo_JW
21 mei 2021

Vacature: Senior Creatief / Copywriter

Derek Steinhoff

Johnny Wonder maakt waardevolle campagnes en content voor merken met een maatschappelijke missie. Merken die iets moois bijdragen aan de wereld, bijvoorbeeld rondom thema’s als zorg, werk, wonen, mobiliteit en duurzaamheid. Onze klanten hebben doorgaans twee dingen gemeen: hun maatschappelijke impact is groot (of zou dat moeten zijn) en er zijn geweldige verhalen over te vertellen. Ons werk voor hen dient hetzelfde doel: de merkwaarde van deze organisaties laten groeien, zodat zij succesvoller kunnen zijn in wat ze doen.

 

We zoeken een Senior Creatief die daar de komende jaren een onmisbare bijdrage aan wil leveren en met ons wil meegroeien naar de top. Hoe die top eruitziet? Johnny Wonder als een geweldige plek om te werken, en een plek waar geweldig werk wordt gemaakt. Dat allemaal vanuit onze vijf kernwaarden:

 1. We zien naar elkaar om.
 2. Het maakt ons wat uit wat we maken.
 3. We zijn opgewekt en optimistisch.
 4. We maken waardevol werk.
 5. We besteden onze tijd effectief.

We zoeken iemand die uitblinkt in het doorvertalen van strategische inzichten naar creatieve concepten. Dat vereist een originele geest, vakmanschap gevormd door jarenlange ervaring, maar vooral ook een intrinsieke nieuwsgierigheid naar de maatschappelijke uitdagingen waar onze klanten voor staan, en een goed gevoel voor de aard van de creatieve oplossingen die daarbij passen. Je zult (vaak) in teamverband samenwerken met onze andere senior creatief. Die heeft een sterke focus op Art Direction – dus is het vanzelfsprekend dat de focus van zijn creatieve partner meer op copy ligt. Een uitmuntend gevoel voor (de Nederlandse) taal, ruime ervaring met het (mooi) vertellen van verhalen op verschillende platformen, long én short copy; het wordt onze Senior Creative straks toevertrouwd, dus you’d better be ready.

We zoeken iemand:

 • Met het vermogen om originele en effectieve concepten te bedenken en de klant te overtuigen van de waarde daarvan
 • Je snapt dat het hard werken is en er een hands-on mentaliteit nodig is om het allerbeste idee tot leven te wekken
 • Je bent helemaal thuis in de grootste sociale media en nieuwsgierig naar de kleinere
 • Je bent steengoed in het schrijven van copy
 • Je draagt bij aan talentontwikkeling binnen het team. We vinden het belangrijk dat collega’s van elkaar leren
 • Je durft één van onze creatieve aanvoerders te zijn – binnen het team en naar onze klanten toe

We bieden:

Een heel fijne werkplek aan de prachtige Bloemgracht in Amsterdam (of voor nu: thuiswerkplek), een marktconform salaris met uitstekende secundaire voorwaarden, elke dag een vers bereide lunch (als we weer naar kantoor mogen) en sympathieke collega’s.

 

En bovenal: de kans om de komende jaren mee te bouwen aan een geweldig bedrijf met een prachtig klantportfolio, waar je mooi en relevant werk voor mag maken.

Lijkt dit je wat? Solliciteer dan zo snel mogelijk via deze link: https://johnnywonder.homerun.co/senior-creatief-copywriter/nl