Johnny Wonder
Logo_JW
09 nov 2020

Vacature: Redacteur Social Content (32-40 uur)

Derek Steinhoff

Johnny Wonder is een strategisch communicatiebureau voor het digitale tijdperk. We ontwikkelen waardevolle social content en campagnes voor organisaties die zich bezighouden met thema’s als zorg, werk, wonen, mobiliteit en duurzaamheid. Deze organisaties hebben twee dingen gemeen: hun maatschappelijke impact is groot (of zou dat moeten zijn) – en er zijn geweldige verhalen over te vertellen.

 

We doen dit inmiddels al tien jaar en in tal van vormen. Zo maakten we bijvoorbeeld de eerste WhatsApp-thriller van Nederland, vonden we bijna drieduizend nieuwe pleegouders met Pleegzorg Nederland en introduceerden we het GVBeestje in de Amsterdamse trams.

De Redacteur Social Content die we zoeken, gaat ervoor zorgen dat de juiste verhalen worden verteld en gezien. Dagelijks werk je mee aan de ontwikkeling van boeiende, ontroerende, grappige, prijswinnende, maar vooral effectieve social content. Van YouTube-series tot fotoverhalen op Facebook, en van podcasts tot Instagram-stories.

Als onderdeel van het social team van Johnny Wonder bedenk, produceer, plaats en monitor je waardevolle social content voor onze klanten. Daarbij ligt voor jou de nadruk op copywriting. Op basis van nieuwe strategische inzichten, creatieve mogelijkheden, hypotheses en data maak je onze social content steeds beter, interessanter en effectiever – en zo steeds waardevoller  voor onze klanten en hun publiek.

Daarnaast werk je mee aan allerlei grote en kleinere campagnes – van awareness tot activaties – want ook die hebben bij Johnny Wonder altijd een stevige social media component.

We zoeken iemand:

  • Die goed kan schrijven (in het Nederlands) – en hier ook aantoonbare ervaring in heeft.
  • Die met liefde bijzondere, persoonlijke verhalen helpt vertellen.
  • Met kennis van de kanalen waarmee we werken (in elk geval Facebook, Instagram, YouTube, Twitter en LinkedIn).
  • Met (bewezen) interesse in het type klanten voor wie Johnny Wonder werkt.
  • Met redactionele vaardigheden, onder meer op het gebied van research en productie.
  • Die zijn of haar eigen werk goed weet te organiseren.
  • Die in staat is om goede relaties op te bouwen met klanten en collega’s.

 

Mocht je daarnaast ook nog overweg kunnen met een camera en/of handig zijn met Photoshop – dan is dat uiteraard een pré.

 

We bieden:

Een hele fijne werkplek aan de prachtige Bloemgracht in Amsterdam (of voor nu: thuiswerkplek), een mooi en marktconform salaris met uitstekende secundaire voorwaarden, elke dag een vers bereide lunch (als we weer naar kantoor mogen) en sympathieke collega’s. Bovendien mag je soms Wilson aaien, onze parttime-kantoor-woodle.

Je komt terecht bij een communicatiebureau vol strategische breinen, creatieve geesten, georganiseerde types en tomeloos enthousiasme. 

Lijkt dit je wat? Solliciteer dan zo snel mogelijk via deze link: https://johnnywonder.homerun.co/redacteur-social-content-1