Johnny Wonder
Logo_JW
31 jan 2017

Je zoekt niet zomaar een school

Johnny Wonder

Als ouder kies je het liefst een middelbare school die écht past bij jouw kind. Hoe maak je die keuze? Kies je voor een school waar allerlei creatieve vakken worden gegeven, of één waar veel aan sport wordt gedaan? Vind je het belangrijk dat een school in de buurt staat, zodat je kind niet kilometers door weer en wind hoeft te fietsen? Of ga je liever voor een bijzondere school, iets verder weg?

Dat is een ingewikkelde keuze, waar iedere ouder wel wat hulp bij kan gebruiken. Daarom ontwikkelde de VO-Raad (Vereniging van Scholen in het Voortgezet Onderwijs) een tool waarmee je middelbare scholen bij jou in de buurt kunt vergelijken: de website Scholen op de Kaart.

Campagne ‘Omdat je niet zomaar een school zoekt’

Wij maakten een online-campagne, waarin we ouders niet alleen kennis lieten maken met de website, maar hen ook hielpen bij het schoolkeuzeproces. De campagne speelt zich af op een voor iedereen herkenbare plek: het schoolplein.

Vanaf dit schoolplein geven ouders, kinderen en docenten van groep 8 antwoord op prangende vragen, zoals: waar moet je als ouder op letten bij het kiezen van een school? Welke vragen stel je tijdens een open dag? En hoe pakken andere ouders én kinderen dat aan? Het beste advies krijg je immers van ervaringsdeskundigen, bijvoorbeeld van Eva:

Met deze content en online advertenties helpen we zoekende ouders op weg. De campagne voor de VO-Raad loopt tot maart 2017. Op dat moment maken ouders de definitieve schoolkeus voor hun kind.