Johnny Wonder
Logo_JW
01 feb 2017

Nieuwe campagne! Aan de slag voor Netbeheer Nederland

Johnny Wonder

In de wereld onder je voeten speelt zich meer af dan je zou denken. Zo loopt er een fijnmazig netwerk van honderdduizenden kilometers aan kabels en buizen, dat ons elke dag voorziet van gas en elektriciteit: ons energienet.

Dit net is, samen met dat van onze Oosterburen, het meest betrouwbare energienet ter wereld. En dat willen de netbeheerders van Nederland natuurlijk graag zo houden. Daarom duiken zij voor 2020 alle meterkasten van Nederland in, om de oude meters die daar hangen te vervangen door nieuwe, slimme meters. Deze slimme meters passen beter bij ons huidige, nog steeds sterk veranderende, energieverbruik.

Campagne Ons Energienet
Samen met Netbeheer Nederland, de brancheorganisatie van alle regionale netbeheerders, ontwikkelen wij de komende jaren de communicatie en campagnes rondom de overgang naar de slimme meter.

Maar voor we beginnen met de communicatie over deze slimme meter, willen we Nederland eerst meer bewust maken van de wereld onder hun voeten en bekendmaken met de netbeheerders van Nederland. Daarom lanceerden we begin dit jaar de campagne Ons Energienet, waarin het net dat ons elke dag van energie voorziet wordt voorgesteld.

De campagne wordt landelijk afgetrapt met een televisiespot op 14 februari 2017. Voor deze spot werkten wij samen met regisseur Ben Steensels en artdirector Fabian Sapthu, met wie we eerder de campagne Supergewone Mensen Gezocht voor Pleegzorg Nederland maakten.

In de komende jaren organiseren wij in samenwerking met de regionale netbeheerders verschillende activatiecampagnes. Zo geven we je dit voorjaar door middel van 3D-straattekeningen, letterlijk een kijkje in ons energienet.

Daarnaast vertellen we op de verschillende social kanalen van Ons Energienet nog veel meer mooie verhalen. Zo dat heel Nederland ons energienet kan ontdekken.

Volg ons ook op Facebook, Twitter, YouTube en op Onsenergie.net.