Johnny Wonder
Logo_JW
30 jun 2016

Het Is Koers presenteert: De Rode Lantaarn

Alternative Text

Willem Dudok

We leven in de Gouden Eeuw van de podcast, schreven we eerder. Van Serial tot Het Smelt; Nog nooit was het aanbod van mooie, interessante en bijzondere podcasts zo groot als nu. Hoog tijd om zelf iets leuks te gaan maken, vonden wij. Samen met wielerblog Hetiskoers.nl en Vrij Nederland-journalist Tim de Gier maakten we daarom De Rode Lantaarn, een dagelijkse (!) podcast rond de Tour de France.

Presentatoren en wielerliefhebbers Tim en Willem bespraken het koersverloop, het nieuws van de dag en deden voorspellingen voor de dag erna (hashtag: #glazenbolcup). Soms met z’n tweeën, soms met speciale gasten. Op de rustdagen verschenen bijzondere interviews, met onder anderen Michael Boogerd.

Dat het aanbod aan podcasts zo groot is, komt ook omdat het nog nooit zo mákkelijk was om een podcast te maken als nu. Goede apparatuur is relatief goedkoop, overal op internet vind je tutorials en tips en via sociale media bereik je vrij eenvoudig een aardig publiek. Vanaf de start van de Tour de France in Normandië maakten we drie weken lang een dagelijkse aflevering. Luisteren – én abonneren – kan via:

De Rode Lantaarn zit uiteráárd ook op Facebook.